29 sierpnia 2014

Papryka faszerowana



   Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie.

Składniki:
-4 czerwone lub żółte papryki
-10-15 dkg ryżu
-1/2 kg mielonego mięsa
-2 ząbki czosnku
-przyprawa do mięs
-warzywko
-pieprz
-olej


   Ryż gotujemy na sypko w wodzie z dodatkiem warzywka.

Mięso przyprawiamy przyprawą do mięs.
Dodajemy drobno pokrojony czosnek i smażymy na niewielkiej ilości oleju.


   Podsmażone mięso łączymy z ryżem, doprawiamy do smaku przyprawą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy.


   Z papryk ostrożnie usuwamy gniazda nasienne.

   
Wypełniamy papryki farszem i ustawiamy w naczyniu żaroodpornym.


   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C na ok. 45 minut.


   Podajemy z sosem pomidorowym lub ketchupem.


Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz