Nasza propozycja obiadowa.
Składniki:
-filety z udźca indyka
-ogórki kiszone
-marchewka
-cebula lub szczypior
-śliwki suszone
-musztarda
-przyprawy: cebula suszona, czosnek granulowany i niedźwiedzi, pieprz naturalny,
papryka słodka, sól
Mięso przyprawiamy przyprawami i odstawiamy na noc do lodówki.
Rozbijamy tłuczkiem.
Mięso smarujemy musztardą.
Ogórki i marchew kroimy w słupki a śliwki w drobną kostkę.
Cebulę kroimy w piórka.
Na mięsie układamy śliwki, ogórki, marchew i cebulę.
Zwijamy rolady.
Sznurujemy.
Wkładamy do woreczka do pieczenia, zapinamy
i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C
na 45-50 minut.
Smacznego!
Piękne rolady i smacznie wyglądają. Świetny pomysł ❤
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie roladki :) Pysznie wyglądają i nieziemsko smakują :)
OdpowiedzUsuńZjadłbym teraz taką roladkę :) Ekstra!
OdpowiedzUsuńNo szał! :D Nasz tato, który aktualnie jest na diecie rzuciłby się na takie cudne danie xD
OdpowiedzUsuńKonkretne roladki. Nie wiem, dlaczego tak rzadko to mięso kupuję. Jest takie dobre :)
OdpowiedzUsuńTakie roladki to coś pysznego, a przygotowanie w piekarniku zamiast na patelni jest dla mnie zdecydowanie na plus :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę je zrobić! ;)
Roladki wyglądają bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuń