SPIS PRZEPISÓW

16 marca 2015

Różyczki z piersi kurczaka



   Piersi kurczaka nadamy nowy kształt.

   Składniki:

-podwójny filet z piersi kurczaka
-2 ząbki czosnku
-5 dkg masła
-1/2 czerwonej papryki
-natka pietruszki
-sól, pieprz, słodka papryka
-olej


Drobno pokrojony czosnek mieszamy z masłem.


Filety dzielimy na cieńsze płaty i rozbijamy.


Przyprawiamy solą i pieprzem.


Drobno siekamy natkę pietruszki.


Paprykę kroimy w wąskie paski.


Na mięso nakładamy porcję masła z czosnkiem, posypujemy pietruszką.
Rozkładamy paski papryki i filet składamy na pół.


Zwijamy rulon


i związujemy nicią.


Górę różyczek posypujemy słodką papryką.


Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość oleju
i ustawiamy różyczki.


Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C
na ok. 25 minut.


Gotowe.


Do tego pieczony naleśnik i sałatka z białym serem i rzodkiewką
i obiad wyśmienity.


Smacznego!




7 komentarzy:

  1. Bardzo pomysłowe różyczki. Pięknie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne jedzonko i jak fajnie podane!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mięsne róże! Ludzie mają pomysły xD
    Super pomysł!!! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę sobie takie zrobić! :)
    Macie superowe, żółciutkie kurczaczki :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale fajne. Cudnie wyglądają :-) świetny pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń