Piersi kurczaka nadamy nowy kształt.
Składniki:
-podwójny filet z piersi kurczaka
-2 ząbki czosnku
-5 dkg masła
-1/2 czerwonej papryki
-natka pietruszki
-sól, pieprz, słodka papryka
-olej
Drobno pokrojony czosnek mieszamy z masłem.
Filety dzielimy na cieńsze płaty i rozbijamy.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Drobno siekamy natkę pietruszki.
Paprykę kroimy w wąskie paski.
Na mięso nakładamy porcję masła z czosnkiem, posypujemy pietruszką.
Rozkładamy paski papryki i filet składamy na pół.
Zwijamy rulon
i związujemy nicią.
Górę różyczek posypujemy słodką papryką.
Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość oleju
i ustawiamy różyczki.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C
na ok. 25 minut.
Gotowe.
Do tego pieczony naleśnik i sałatka z białym serem i rzodkiewką
i obiad wyśmienity.
Smacznego!
Bardzo pomysłowe różyczki. Pięknie podane :)
OdpowiedzUsuńPyszne jedzonko i jak fajnie podane!
OdpowiedzUsuńMięsne róże! Ludzie mają pomysły xD
OdpowiedzUsuńSuper pomysł!!! :D
Muszę sobie takie zrobić! :)
OdpowiedzUsuńMacie superowe, żółciutkie kurczaczki :D
bardzo efektownie wyszły :)
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł:)
OdpowiedzUsuńAle fajne. Cudnie wyglądają :-) świetny pomysł :-)
OdpowiedzUsuń