Całe danie powstanie na patelni.
Użyjemy troszkę mięska i dużo warzyw. Dodatkiem może być ryż lub makaron.
Składniki:
-ok. 25 dkg karkówki
-1 marchewka
-1 cebula
-2 ząbki czosnku
-pół czerwonej papryki
-5 pieczarek
-kilka różyczek kalafiora
-garść kapusty włoskiej
-przyprawy ( barbecue, sól, pieprz)
-olej do smażenia
Mięso i czosnek kroimy w kostkę.
Posypujemy przyprawami i solą.
Skrapiamy olejem i pozostawiamy na czas przygotowania warzyw.
Dość grubo kroimy kapustę i pieczarki.
W drobną kostkę kroimy marchew, cebulę i paprykę.
Różyczki kalafiora dzielimy na mniejsze części.
Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy mięso a następnie dodajemy marchew z cebulą.
Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pieczarki.
Kiedy pojawi się sosik dodajemy kapustę
a następnie paprykę i kalafior.
Przyprawiamy wszystko do smaku, zmniejszamy ogień i podsmażamy.
W międzyczasie gotujemy ryż lub makaron i dodajemy go na patelnię.
Mieszamy i obiad gotowy.
Smacznego!
Z pewnością było pyszne!
OdpowiedzUsuńbardzo fajny, syty posiłek :)
OdpowiedzUsuń