Smalec dostaliśmy do spróbowania od koleżanki Dorotki.
Okazał się wyborny w smaku,
więc poprosiliśmy o przepis.
Okazało się, że ten pyszny smalec jest dziełem jej męża Adama.
Zdradził na swój przepis,
za co bardzo mu dziękujemy.
Warto spróbować- pyszota!
Składniki:
-1 kg słoniny
-0,7 kg kiełbasy podwawelskiej, śląskiej lub podobnej
-3 spore cebule
i to wszystko.
Słoninę kroimy w drobną kostkę.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Słoninę wytapiamy na patelni do zrumienienia.
Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia.
W międzyczasie mielimy kiełbasę.
Zmieloną kiełbasę dokładamy na patelnię.
Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Po kilku minutach przekładamy do słoiczków i zakręcamy.
Smacznego!
Nie znam Adama, ale już go lubię... Facet wie co dobre!
OdpowiedzUsuńRobiłam smalczyk,ale bez kiełbasy.Ten przepis warto wypróbować-wersja dla męża jak znalazł.Pozdrowienia.
OdpowiedzUsuńRobiliśmy różne ale ten jest naprawdę wyjątkowy. Pozdrawiamy😊
Usuńnie lubie smalcu, tak mam od malego, ale wyglada przepysznie
OdpowiedzUsuńNie wiem dlaczego ale nie jadłam chleba ze smalcem i chyba nawet uważałam, że nie lubię. Wasz smalec zrobiłam dla swoich chłopaków i... jedli i się zachwycali. Spróbowałam. Teraz stwierdzam, że ja uwielbiam chleb że smalcem 😅pyszny, naprawdę pyszny!!!!
UsuńTeż zrobiłam ten smalec i co? na bok poszły szynki i kiełbaski,każdy sięga po smalczyk:)
UsuńTo trzeba smalec wytopić i zjeść kiełbasę:)
UsuńPyszny.Pozdrawiam😙
OdpowiedzUsuńDzięki 😊
OdpowiedzUsuńMusi być pyszny 😋
OdpowiedzUsuńSmalec Adama zajebisty jedliśmy w pracy cały słoik poszedł super jest!!!!!
OdpowiedzUsuńTo prawda. Jest przepyszotny.Do tego ogórek kiszony i niebo w gębie:))
UsuńNajlepszy jest super super
OdpowiedzUsuńZnakomity!!!
UsuńPetarda co tu gadać mniam zaś żremy
OdpowiedzUsuńLepszego nie ma🙂
UsuńSmacznego!