Soczysty i delikatny łosoś w chrupiącej panierce z bułki tartej i mielonego lnu.
Składniki:
-filet z łososia bez skóry
-bułka tarta z lnem
-sól, pieprz
-czosnek niedźwiedzi
-2 jajka
-olej do smażenia
Łososia kroimy na porcje.
Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim.
Jajka roztrzepujemy, dodajemy odrobinę soli i pieprzu.
Łososia panierujemy w panierce, jajku i ponownie w panierce.
Smażymy na patelni z olejem na średnim ogniu.
Zdejmujemy i układamy na talerzu z ręcznikiem papierowym do odsączenia.
Możemy podać z kluseczkami gryczanymi i pieczonymi buraczkami z sosem chrzanowym.
Smacznego!
Ja jednak wole wersje bez panierki ;)
OdpowiedzUsuńŁosoś to jedyna rybka, którą wolę bez panierki choć muszę przyznać, że wygląda bardzo smakowicie. :)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczny łosoś :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam łososia w kazdej postaci:)
OdpowiedzUsuńMy również łososia przyrządzaliśmy bez panierki, bo taka wersja najbardziej nam smakowała ale...w tej panierce łosoś jest wyjątkowy:)
OdpowiedzUsuńTeż mieliśmy łososia w piątek na obiad, ale w trochę innej odsłonie :) Pyszonści! Na pewno spróbujemy kiedyś zrobić wg. tego przepisu ;)
OdpowiedzUsuńBaaardzo lubimy łososia ale jednak wolimy go bez panierki ;)
OdpowiedzUsuń