Jeden z najprostszych i bardzo sycących obiadów.
Składniki:
-30 dkg małych pieczarek
-1 cebula
-łyżka posiekanego koperku
-1,5 szklanki słodkiej śmietanki 18%
-przyprawa warzywna
-pieprz
-olej do smażenia
Cebulę kroimy w drobną kostkę i posypujemy warzywkiem.
Pieczarki obieramy ze skórek.
Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulkę.
Dodajemy pieczarki i smażymy do uzyskania złotego koloru.
Zmniejszamy ogień i dolewamy śmietanę.
Kiedy zacznie gęstnieć dosypujemy koper i przyprawiamy do smaku.
Bardzo smaczne z młodymi ziemniaczkami i surówką z młodej kapusty.
Smacznego!
cudowne przepisy dziękuję
OdpowiedzUsuńjuż mi ślinka cieknie...
OdpowiedzUsuń-------------------------------------
http://bit.ly/2fd7KzE