Dzisiaj pomysł na danie z fasolką w naszym wydaniu.
Bazą będzie mus z mieszanki warzywnej.
Składniki:
-1/2 kg białej fasoli
-1/2 kg wędzonki (kiełbasy wędzonej)
-1/2 kg mrożonej mieszanki warzywnej
-mały słoiczek koncentratu pomidorowego
-sól, pieprz, majeranek, ostra papryka
-ząbek czosnku
Fasolę płuczemy, zalewamy wodą i zostawiamy na kilka godzin.
Warzywa gotujemy w niewielkiej ilości wody a fasolę do miękkości.
Ugotowane warzywa miksujemy do uzyskania jednolitej masy - musu.
Do musu dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę wędzonkę.
Na koniec smażenia dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek.
Mus przelewamy do ugotowanej fasoli.
Dodajemy podsmażoną wędzonkę.
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem.
W razie potrzeby dolewamy wodę.
Gotujemy ok. 15 minut i gotowe.
Pozdrowienia i podziękowania dla Kasi za podpowiedź.
Smacznego!
świetne:)
OdpowiedzUsuńLubię takie dania :)
OdpowiedzUsuńmaryjkooo :) odkąd posmakowałam...już innej fasolki nie chciałam :D
OdpowiedzUsuńPyszna jest.
Kochane Dziewczyny! nawet nie wiecie jak bardzo cieszymy się z Waszych zachwytów:)-to jest takie miłe!:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiamy cieplutko!
Fasolka mniam ,palce lizać.Wszystkie dotychczasowe wersje fasolek przestają dla mnie istnieć.Szczerze polecam.
OdpowiedzUsuńWitaj Agnieszko:)nawet nie wiesz jak bardzo się cieszymy,że jesteś z nami:)No to teraz poszalejemy w kuchni:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię! szczególnie przez tatę robioną :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobra...
OdpowiedzUsuńRobię właśnie poraz ...milionowy. Tylko Twój przepis jest najpotężniejszy Maryjko 😘
OdpowiedzUsuńMiło się czyta taką opinię 🙂
UsuńNo i oczywiście miło, że o mnie pamiętasz.
Pozdrawiam serdecznie😘