Twarożek z rzodkiewką to idealne smarowidło do pieczywa i wędlin.
Składniki:
-1/2 kg twarogu
-pęczek rzodkiewki
-łyżka majonezu
-łyżeczka posiekanego koperku
-2 ząbki czosnku
-przyprawa tzatziki
-sól
Twarożek rozcieramy. Dodajemy posiekany koperek.
Jeśli twaróg jest zbyt gęsty - można dodać łyżkę jogurtu lub śmietany.
Rzodkiewkę kroimy w drobniutką kostkę.
Drobniutko siekamy też czosnek.
Rzodkiewkę i czosnek dodajemy do twarogu.
Dokładamy majonez i przyprawę tzatziki oraz sól do smaku.
Dokładnie mieszamy
i gotowe.
Smacznego!
taki jest najlepszy:)
OdpowiedzUsuńPychota,uwielbiam takie twarożki, świetne smarowidło do chleba, wygląda smakowicie.Pozdrawiam ciepło. (www.nogawkuchni.blogspot.com)
OdpowiedzUsuńLubię takie połączenia, doskonale smakują z kromką chleba z masłem :)
OdpowiedzUsuń