Wykorzystamy bogactwo witamin i minerałów z naszych owoców i warzyw dostępnych
w zimie.
Składniki:
-kilka liści kapusty pekińskiej
-marchewka
-cebula
-seler
-por
-jabłko
-ogórek
-łyżka majonezu
-przyprawa warzywko lub sól
Kapustę, cebulę, pora i ogórek kroimy w drobną kostkę.
Marchew, selera i jabłko tarkujemy na grubych oczkach.
Przyprawiamy do smaku warzywkiem, dodajemy łyżkę majonezu i wszystko dokładnie mieszamy.
Gotowe i pyszne.
Smacznego!
świetna na obiad:)
OdpowiedzUsuńJaki ten ogórek.?, surowy.?, bo jeśli tak, to sałatka jest bezwartościowa, bo ogórek "zabił" witaminy..
OdpowiedzUsuńPodobno tak wynika z rad zamieszczanych w wielu miejscach, tutaj chyba też, o ile dobrze pamiętam
Bardzo pyszna surówka , uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie:)
OdpowiedzUsuńO, już wiem jaką dzisiaj będę robić surówkę :)
OdpowiedzUsuń