Przepis otrzymaliśmy od Caroline z Wielkiej Brytanii.
Delikatnie go zmodyfikowaliśmy, ale efekt końcowy
jest chyba równie smaczny.
Nam taki obiadek bardzo odpowiada.
Składniki:
- filet z kurczaka
- ok. 7 dkg bułki tartej
- 5 dkg żółtego sera
- ząbek czosnku
- 5 dkg masła
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- przyprawa harissa
Fileta kroimy w paski i przyprawiamy przyprawą harissa i solą.
Dna naczynek delikatnie smarujemy masłem.
Układamy w nich paski kurczaka.
Ścieramy ser.
Do bułki tartej dodajemy pieprz, ser i pokrojoną natkę pietruszki.
Mieszamy.
Do roztopionego masła dodajemy pokrojony drobno czosnek.
Masło z czosnkiem przelewamy do bułki i mieszamy.
Powstałą kruszonką zasypujemy filety
i delikatnie dociskamy.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C
na ok. 15 minut.
Smacznego!
Dziękujemy Caroline za przepis
a oto wersja oryginalna:
Uwielbiam takiego typu zapiekanki, na pewno jest bardzo pyszna:)
OdpowiedzUsuńSpróbuj 😊polecany:)
UsuńŚwietny pomysł na obiad, mój mały by wcinał jak szalony :-) Będę musiała zrobić, a my bardzo lubimy fileta pod każdą postacią.
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa czy tak przygotowany filet będzie Wam smakował.
UsuńPozdrawiam😊
Bardzo podobają mi się Twoje przepisy! Apetyczne, proste i dla każdego :). Super ta zapiekanka! Idealna na letni obiad :). Miłego dnia życzę!:)
OdpowiedzUsuńDzięki 😊aktualnie nie mam za dużo czasu, więc staram się przygotowywać obiady, które nie są pracochłonne.
UsuńWszystkiego dobrego😊
Super pomysł na kurczaka, idealny na rodzinny obiad :)
OdpowiedzUsuńOj tak😊
Usuńzrobię taki obiad Mężowi:D
OdpowiedzUsuńDobry pomysł 😊
Usuńon lubi mięsko:D
UsuńTylko się cieszyć 😊potraw z mięsa jest całe mnóstwo i to całkiem prostych.
UsuńPowodzenia:)
chyba mięso mielone jest najprostsze do zrobienia i jest wiele przepisów nań:)
UsuńTrzeba przyznać, że bardzo oryginalny przepis! Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPolecam:) coś innego a smakuje wybornie!
UsuńPozdrawiam:)
No cóż ja mogę napisać?Wszystkie Wasze przepisy są do przygotowania-tak pięknie opisane,sfotografowane,przemyślane i zawsze są kwiaty na stole.Cudnie!A zapiekanka z pewnością smaczna(wersja pierwsza bardziej mi pasuje).Buziaczki
OdpowiedzUsuńBardzo dziękujemy😊
UsuńMimo, że nie zawsze starcza czasu, to staramy się żeby dom był domem. Kwiatki obowiązkowo być muszą a obiady nie mogą być przykrym obowiązkiem a przyjemnością 😊
Pozdrawiamy serdecznie. Buziaki gorące! ❤️😘
świetny sposób na pyszny obiad dla rodzinki :)
OdpowiedzUsuńZapiszę sobie przepis, bo to zdecydowanie danie dla Mojego Ukochanego :)
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa Jego wrażeń :)
UsuńPrzepis rewelacja. Mięso pod taką kruszonką musi być pyszne. Kiedyś na pewno wypróbuję. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńJest zdecydowanie inne i ma oryginalny smak. Polecam:)
UsuńChętnie kiedyś to zrobię :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na obiad :)
OdpowiedzUsuńPolecam i dziękuję za odwiedziny:)
UsuńChętnie wypróbuję ten przepis, bo muszę przyznać,
OdpowiedzUsuńże bardzo mnie zaciekawił :D Pozdrawiam!
Polecam i pozdrawiam😊
UsuńNo mój małżonek za tę zapiekankę NA PEWNO dokonałby porzucenia rodzinnego gniazda i opędzlowałby wszystkie te zarąbiste naczynka z zawartości. Po czym zjadłby dekorek, bo wygląda także niesamowicie apetycznie!
OdpowiedzUsuńDzięki serdeczne😘
UsuńHola con esos ingredientes se ve delicioso el ajo y el perejil le da un sabor exquisito!!
OdpowiedzUsuńUn beso
Bardzo dziękuję. Buziak dla Ciebie😘
UsuńRewelacyjny przepis. Z chęcią przygotuję taki obiadek.
OdpowiedzUsuńLubię takie eksperymenty, ale bułka tarta mnie w przepisie zaskoczyła. Zazwyczaj kojarzy mi się jedynie ze smażeniem, o przyprawie nie słyszałam, ale jedzonko na pewno musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie. Na pewno tak samo smakuje :)
OdpowiedzUsuńAle smakowity obiadek :)
OdpowiedzUsuńfajne danie
OdpowiedzUsuńBardzo dziękujemy. Miło, że nas odwiedziłaś.
OdpowiedzUsuńZ przyjemnością poznamy Ciebie i będziemy obserwowali Twojego bloga.
Miłego dnia:)
Tak zrobione filety na pewno są pysznym daniem obiadowym :)
OdpowiedzUsuńIt looks so delicious and yummy..👌🙂
OdpowiedzUsuńThanks for sharing recipe..🙏
Regards..
Miło Cię poznać. Dziękuję za odwiedzenie bloga i pozdrawiam serdecz serdecznie :)
UsuńPrzepyszny obiad!
OdpowiedzUsuńMaminku kochany, czemu ty nic nie piszesz? Ja wiem, co przeżywa Służba Zdrowia, ale napisz chociaż, że Homo jeszcze sapie :-)
OdpowiedzUsuńJeszcze sapie,z trudem ale sapie:)
UsuńNajpierw praca,praca,praca a teraz sama walczę z tym paskudnym wirusem.
Masakra co on potrafi. Przeszłam już różne etapy a końca nie widać.
Mam nadzieję, że wreszcie odpuści i zacznę wracać do normalnego funkcjonowania.
Zdrowia i odporności życzę!
Niech żyją kochane Maminki!!!
Usuń