Proponujemy inną wersję tortellini,
tym razem z boczkiem, mozzarellą i sosem pomidorowym
a wszystko zapieczone w piekarniku.
Składniki:
-opakowanie tortellini
-ok. 35 dkg wędzonego boczku
-15 dkg sera mozzarella w wiórkach
-1 cebula
-duży ząbek czosnku
-500 ml przecieru pomidorowego
-1 pikantna papryczka
-sól, pieprz
Kroimy:
-boczek w kostkę
-cebulę i czosnek w kosteczkę
-papryczkę w bardzo drobne kawałeczki
W osolonej wodzie lub w bulionie warzywnym
gotujemy tortellini wg przepisu na opakowaniu
i odcedzamy.
W międzyczasie na patelni podsmażamy boczek,
dodajemy cebulę i czosnek
i smażymy do zeszklenia cebuli.
Dodajemy przecier pomidorowy, papryczkę,
przyprawy do smaku i mieszamy.
Dodajemy tortellini i mieszamy.
Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego,
dodajemy 1/3 sera, mieszamy,
przykrywamy pozostałym serem
i wstawiamy na 15 minut do piekarnika
nagrzanego do temperatury 170 st. C.
Smacznego!
Bardzo fajne danie :-) już mi smakuje :-)
OdpowiedzUsuńPysznie gotujecie :) To danie biorę w ciemno.Pozdrawia serdecznie :)
OdpowiedzUsuńPyszności! Jak zwykle w mistrzowskim wykonaniu;)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Chyba nigdy nie jadłyśmy tortellini! Wyglądają bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńPyszny obiad!
OdpowiedzUsuń