Od dawna planowany i obiecany sobie tatar.
Składniki:
-ok. 40 dkg wołowiny
-cebula
-kilka ogórków konserwowych
-2 żółtka
-3 łyżki oleju
-sól i pieprz do smaku
Mięso mielimy w maszynce.
Dodajemy olej, sól i pieprz i bardzo dokładnie mieszamy.
Formujemy kule, w środku robimy wgłębienie na żółtka.
Cebulę i ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę.
Wystarczy zmieszać mięsko z żółtkiem,
dodać ogórek i cebulkę, wymieszać i gotowe.
Smacznego!
Jak ja lubię tatara. Ależ narobiłaś mi apetytu
OdpowiedzUsuńJa niestety nie lubię :-)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńFankami tatara nie jesteśmy (nawet nigdy nie jadłyśmy :P) Ale z tym żółtkiem zawsze nam się podobał :D
OdpowiedzUsuńPiękny kawałek wołowiny :)
OdpowiedzUsuń