Podgrzybki w śmietanie - mniam, mniam.
Każde wspomnienie o grzybach to oczywiście podgrzybki w śmietanie.
Do ryżu, makaronu, ziemniaków i grzanek pasuje idealnie.
Składniki
-ok. 30 dkg podgrzybków
-2 cebule
-szczypiorek
-1/2 l słodkiej śmietany 12% lub 18%
-5 dkg masła
-warzywko i pieprz
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Podgrzybki w kawałki.
Cebulę posypujemy delikatnie warzywkiem i szklimy na patelni na maśle.
Dodajemy podgrzybki i podsmażamy.
Dolewamy śmietanę.
Przyprawiamy do smaku warzywkiem i pieprzem, dodajemy pokrojony drobno szczypiorek
i gotujemy do zgęstnienia na wolnym ogniu.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz