Sezon grzybowy można uznać za rozpoczęty.
W lasach mnóstwo borowików, podgrzybków i maślaków.
Proponujemy więc potrawę, na którą czeka się prawie cały rok.
Składniki naszej jajecznicy:
-ok. 30 dkg grzybków
-7 jajek
-3 małe cebule
-5 dkg masła
-warzywko
-pieprz
-sól
-szczypiorek
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Grzybki w kawałki.
Jajka rozbijamy do naczynia, przyprawiamy warzywkiem i pieprzem i mieszamy.
Cebulę delikatnie posypaną warzywkiem szklimy na maśle, dodajemy grzyby
i razem podsmażamy.
Dolewamy jajka.
Dosypujemy pokrojony drobno szczypiorek i smażymy jajecznicę.
Jajecznica gotowa.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz