Biała kiełbasa z pieczarkami to proste danie, nie tylko na obiad.
Składniki:
-kiełbasa biała surowa
-ok. 0,5 kg pieczarek
-2-3 cebule
-pieprz, sól
-olej
Cebulę kroimy w półplasterki a pieczarki w plasterki.
Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę.
Dodajemy pokrojone pieczarki a kiedy pojawi się sosik przyprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy do zredukowania sosu.
Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na wierzch, lekko wciskając układamy nasze kiełbaski.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 30 minut.
Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i zdejmujemy pokrywę naczynia.
Pieczemy kolejne 15 minut.
Rumiane kiełbaski są gotowe do podania.
Smacznego!
bardzo smaczna:) uzylam kielbaski Kani i sie mile zaskoczylam,a le taki porzadny obiad to jest to!
OdpowiedzUsuńNie pamiętamy kto był producentem naszej kiełbasy ale była rewelacyjna:)Ważne,że obiadek udał się i smakował wybornie.Pozdrawiamy.
OdpowiedzUsuńheja! a jka rozpoznać producenta kiełbasy kupując w hipremarkecie zza lady. Tam są tylko nazwy
OdpowiedzUsuńwienia
OdpowiedzUsuńDanie fantastyczne. Krótki czas przygotowania, wygląd ekstra a smak brak słów.
Robię to drugi raz !!!
Bardzo apetyczna propozycja. :-) Zjadłabym :-)
OdpowiedzUsuń