Bardzo smaczne danie z popularnych pieczarek.
Uzyskamy soczyste pieczarki z mięskiem w środku, otoczone chrupiącą skorupką.
Musimy przygotować ok. 10 dużych pieczarek.
-do wypełnienia - 30 dkg mielonego mięsa, jedno jajko, jedna sucha bułka, średnia cebula
i przyprawy (barbecue i warzywna),
-do panierki - 2 jajka, przyprawa barbecue, sól, pieprz i bułka tarta
Pieczarki obieramy, wyłamujemy nóżki. Nóżki kroimy w plasterki.
Do mielonego mięsa dodajemy jajko, odciśniętą namoczoną bułkę, startą cebulkę
i przyprawy. Wyrabiamy a następnie dodajemy plasterki z nóżek pieczarek.
Roztrzepujemy 2 jajka, dodajemy przyprawy.
Jajkiem smarujemy środki kapeluszy.
Wkładamy przygotowane nadzienie.
Moczymy w jajku i w bułce 2 razy.
Układamy na blaszce z papierem do pieczenia.
Wstawiamy na 30 minut do piekarnika o temp. 160 st. C.
Gotowe.
Smacznego!
Podziwiam talent i pracowitość. :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękujemy i pozdrawiamy:)
Usuńmoje wyglądają podobnie, pomysł mojej mamy
OdpowiedzUsuń----------------------------------------
http://bit.ly/2fd7KzE
Everyone loves what you guys tend to be up too. Such clever work and reporting!
OdpowiedzUsuńKeep up the superb works guys I've incorporated you guys to my personal
blogroll.