To danie nas zachwyciło.
Smak ryby jest niepowtarzalny.
Karince dziękujemy za przepis.
Składniki:
-świeży filet z ryby ( np. polędwica z dorsza - ok. 35 dkg )
-7,5 dkg bułki tartej
-5 dkg masła
-5 dkg żółtego sera ( najlepiej cheddar )
-4 łyżki posiekanej natki pietruszki
-łyżka posiekanego koperku
-ząbek czosnku
-sól, pieprz
Rybę dzielimy na części.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Na drobnych oczkach ścieramy ser.
Pietruszkę, koper i czosnek kroimy na drobno.
Mieszamy bułkę tartą,ser, koperek, pietruszkę i czosnek.
Dolewamy stopione i przestudzone masło i mieszamy.
Jeśli panierka jest zbyt sucha dolewamy odrobinę oleju.
Papier do pieczenia zgniatamy w kulkę, zwilżamy wodą,
prostujemy i wykładamy nim blaszkę.
Na papier wykładamy rybę.
Na rybę wykładamy panierkę.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C
na 12-15 minut.
Gotowe.
Smacznego!
Z okazji niedzieli podróż morska... Danie jak zwykle zachwyca, o smaku nie napiszę nic, dopóki sama nie spróbuję... Ale estetykę ocenię... Ja widzę obraz, kulinarny oczywiście:) dziewczynka zagląda do akwarium... Jest ryba, jest roślinność... Czary Mary na talerzu...❤️
OdpowiedzUsuńIdealnie rozpracowalaś nas😅bardzo dziękujemy za tę obfitość achów ❤️a rybę w tym wydaniu koniecznie musisz spróbować. Przygotowuje się migusiem a smakuje rewelacyjnie. Buziolki😘😘
Usuńzapomnialas o kocie😂
UsuńChyba nie było jeszcze tak dokładnie przepatrzonego przepisu😅
Usuńciesze sie, ze ryba smakowala. kiedys probowalam przepis na podobna rybe...na liscie byly uwaga! 42😵 skladniki (46 w wersji na bogato🤷), czas przygotowania przekroczyl 4 godziny😂 a efekt nawet w polowie nie byl tak dobry jak z tego przepisu.
OdpowiedzUsuńNo nie😉 42 składniki! Nie bardzo wiemy co można jeszcze
Usuńnadokładać do ryby. Ale chyba można, od czego fantazja😁
Ten jest genialny w swojej prostocie a efekt łał!!! Dziękujemy ❤️❤️
woow ależ pysznie wygląda
OdpowiedzUsuńPysznie też smakuje:)
UsuńPięknie Ci wyszła!
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda i jak ładnie podana!
OdpowiedzUsuńMniam, takiej jeszcze nie robiłam!
OdpowiedzUsuńNiedziela-co na obiad?Dylemat rozwiązany-ryba w panierce!Dzięki za pomysł!Zrobię z pewnością,muszę tylko kupić dobrą rybę.Pozdrawiam gorąco1
OdpowiedzUsuńMy również pozdrawiamy i czekamy na opinię :)
UsuńJacież, ten chrupiący kopczyk na bieluśkiej rybce, wymiękam...
OdpowiedzUsuń😁
Usuń