Proponowany przez nas kalafior może być wykorzystany do obiadu
np. z kotletem mielonym, schabowym lub kurczakiem.
Można też podać go jedynie z sosem czosnkowym
i też smakuje rewelacyjnie.
Składniki:
-kalafior
-2 łyżki płynnego masła
-przyprawy harissa, do mięs lub inne ulubione
-sól
Kalafiora kroimy.
Układamy na blaszce z papierem do pieczenia.
Delikatnie i tylko z jednej strony smarujemy masłem.
Posypujemy przyprawami.
Wstawiamy do piekarnika o temperaturze 180 st. C
i pieczemy przez 15 minut.
Obiadek gotowy.
Smacznego !
Mam kalafior i pomysł od Maminka.Obiad będzie z pewnością robiony -rano!Buziaczki.
OdpowiedzUsuńMój mąż uwielbia kalafior! Super pomysł, do tego sos czosnkowy i wyżerka gotowa!
OdpowiedzUsuńKalafior bardzo zdrowy, można jeść przyrządzonego na różne sposoby. Smacznego! :))
OdpowiedzUsuńWspaniały obiad, mam nadzieję,ze moje kalafiory obrodzą w tym roku :-)
OdpowiedzUsuńA to dopiero ciekawy przepis. Gratuluję pomysłu.Pozdrawiam.
UsuńDziękujemy i polecamy:)
UsuńKalafiory będą dorodne. My tego życzymy z całego serca🤗pozdrawiamy:)
UsuńMiałam mały kalafior i nie potrafiłam go pokroić tak jak u Was na zdjęciach.Nie wyszedł jak trzeba. Muszę się poprawić.
OdpowiedzUsuńNie trzeba się przejmować. Nie każdego kalafiora da się fajnie pokroić. Kawałki, które odpadają przy krojeniu traktujemy tak jak plastry i tak samo zapiekany. Pozdrawiamy.
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy kalafiora na różne sposoby :)
OdpowiedzUsuń