Jedna z prostszych grillowanych potraw.
Składniki:
-młode ziemniaki
-wędzony boczek
Ziemniaki myjemy, gotujemy w osolonej wodzie i studzimy.
Boczek kroimy w plastry - tyle plastrów, ile mamy ziemniaków.
Ziemniaki kroimy na pół i układamy w nich plastry boczku.
Zawijamy w aluminiową folię.
Układamy na grillu.
Pieczemy do czasu, kiedy boczek zacznie się wytapiać.
Smacznego!
Ten przepis jest świetny;))
OdpowiedzUsuńPychotka,prosty przepis, a tyle uciechy przy jedzeniu.Pozdrawiam Ola.
OdpowiedzUsuńA ile tu jedzonka na tym grillu?? już się chce powtorzyc.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł. Ja robię ziemniaczki z boczkiem w piekarniku. Dodaję jeszcze cebulkę :) A okazuje się, że można je fajnie zrobić z grilla.
OdpowiedzUsuńDowód na to, że danie z grilla nie musi być nudne :)
Proste a może nawet najprostsze a smakują jak rarytas:)
OdpowiedzUsuńTe ziemniaczki nawet nie muszą być z boczusiem tylko np. z cebulką lub kawałem sera :P Ziemniaczki z popiołu są jeszcze lepsze, szkoda, że posiadamy tylko grilla elektrycznego :P
OdpowiedzUsuń