Chłodnik jest dobrym dodatkiem do młodych ziemniaków, frytek,
placków ziemniaczanych i pyz.
Składniki:
-maślanka, zsiadłe mleko lub jogurt naturalny
-rzodkiewka lub ogórek
-szczypiorek
-koperek
-sól, pieprz
Rzodkiewkę, szczypiorek i koperek drobno kroimy.
Wszystko mieszamy w misce.
Maślankę doprawiamy do smaku solą i pieprzem
i przelewamy do miski z warzywami.
Mieszamy i gotowe.
Smacznego!
Zapachniało mi latem :-) bardzo lubię :-)
OdpowiedzUsuńZrobimy! Raz w życiu jadłyśmy chłodnik na wakacjach i bardzo nam smakował. U nas mama ani babcie takiego nie robiły więc ominął nas ten smak ale widocznie trzeba wziąć sprawy w swoje ręce :)
OdpowiedzUsuńczuć wiosnę :)pycha!
OdpowiedzUsuńWiosenno-letnie pyszne danie.
OdpowiedzUsuńSłoneczna pogoda udzieliła się Wam na dobre ^^, wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńświetny wiosenny chłodnik:)
OdpowiedzUsuńświetne wiosenne danie:)
OdpowiedzUsuńWiosna faktycznie zrobiła swoje i zmieniły się preferencje kulinarne:)
OdpowiedzUsuńChłodniki i coś lekkiego przede wszystkim:)
Pachnie wiosną:)
OdpowiedzUsuńOd niepamiętnych czasów mam w planach zrobienie chłodnika, do lata na pewno zrealizuję:))
Mniam , jak ja dawno go nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń