SPIS PRZEPISÓW

10 października 2013

Sałatka ziemniaczana



   Kolejna prosta sałatka.
Równie dobrze smakuje jako samodzielne danie, ale można ją wykorzystać jako dodatek 
do wszelkiego rodzaju mięs.

Bazą są ziemniaki ugotowane "w mundurkach" w dobrze osolonej wodzie a do tego
dodane będą kiszone ogórki, szczypiorek, gęsty jogurt, niewielka ilość majonezu,
sól i pieprz do smaku.


   My robimy z dwóch ugotowanych ziemniaków, które po obraniu kroimy na cząstki.
Dodajemy 2 kiszone ogórki, pokrojone w kostkę i odsączone. Do tego pokrojony
szczypiorek.



   Dwie łyżki gęstego jogurtu naturalnego mieszamy z łyżką majonezu, 
dodajemy pół łyżeczki posiekanego koperku, sól i pieprz do smaku.
Mieszamy składniki i łączymy z ziemniakami.


   Sałatka jest gotowa:



Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz