tag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post1955292867122339476..comments2024-03-29T00:55:46.053+01:00Comments on Maminek kulinarny: Mięsa pieczone Maminek kulinarnyhttp://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-53683369057919165352024-03-22T18:47:08.622+01:002024-03-22T18:47:08.622+01:00Takie podziękowania zawsze cieszą:)
Pozdrawiam i s...Takie podziękowania zawsze cieszą:)<br />Pozdrawiam i smacznego życzę:)Maminek kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-4494228966356390302024-03-22T14:20:13.078+01:002024-03-22T14:20:13.078+01:00dziekuje za przepisdziekuje za przepisAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-40174878402047718382024-03-22T14:19:32.126+01:002024-03-22T14:19:32.126+01:00dziekuje za dobry przepisdziekuje za dobry przepisAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-69196263452774509642024-03-22T14:18:36.180+01:002024-03-22T14:18:36.180+01:00dziekuje za przepis dziekuje za przepis bozenahttps://www.blogger.com/profile/13395314484719568871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-91434907976755469382024-03-22T14:02:25.945+01:002024-03-22T14:02:25.945+01:00🙂 🙂 Maminek kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-25050140848254783872024-03-22T13:56:26.200+01:002024-03-22T13:56:26.200+01:00dziekuje za przepisdziekuje za przepisbozenahttps://www.blogger.com/profile/13395314484719568871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-11960689594893596462017-11-04T21:30:03.225+01:002017-11-04T21:30:03.225+01:00Tak, możesz.Tak, możesz.Maminek kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-13420475479606132602017-11-04T20:00:54.905+01:002017-11-04T20:00:54.905+01:00Czy mogę zrobić bez soli do peklowania? Czy mogę zrobić bez soli do peklowania? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-3031415540907042852016-09-16T17:34:24.861+02:002016-09-16T17:34:24.861+02:00Asiu
To 15 dkg może wydawać się, ze jest dużą iloś...Asiu<br />To 15 dkg może wydawać się, ze jest dużą ilością, ale dla mięska jest to ilość odpowiednia.<br />Pozdrawiamy serdecznie:)Maminek kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-11243246048566608232016-09-16T17:10:36.480+02:002016-09-16T17:10:36.480+02:00W przepisie jest 15 dkg soli. Nie za duzo?W przepisie jest 15 dkg soli. Nie za duzo?Asiahttps://www.blogger.com/profile/01290283257396656452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-74639799980372736872015-12-15T21:59:59.387+01:002015-12-15T21:59:59.387+01:00Wstawiam dziś schab do pekolwania :D bo szynki już...Wstawiam dziś schab do pekolwania :D bo szynki już nie maile smakuhttps://www.blogger.com/profile/05587909944912076854noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-12979917927497585312015-12-14T23:20:34.236+01:002015-12-14T23:20:34.236+01:00Mięsko na ciepło smakuje najlepiej, plasterki kroi...Mięsko na ciepło smakuje najlepiej, plasterki kroi się grubsze, do tego chrzan i końca wyżerki nie widać:)<br />Pozdrawiamy cieplutko:)Maminek kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-10129171024649813012015-12-13T22:01:36.847+01:002015-12-13T22:01:36.847+01:00Nie będzie co mrozić. Co gorsza trzeba będzie zrob...Nie będzie co mrozić. Co gorsza trzeba będzie zrobić więcej ;)) Połowy już nie ma hihihiile smakuhttps://www.blogger.com/profile/05587909944912076854noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-70547557359699036762015-12-13T18:46:25.294+01:002015-12-13T18:46:25.294+01:00Można mrozić. Nic nie tracą na smaku.
Powodzenia:)...Można mrozić. Nic nie tracą na smaku.<br />Powodzenia:)Maminek kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-6302415820564570632015-12-13T17:44:21.252+01:002015-12-13T17:44:21.252+01:00A czy te pieczyste mozna mrozic?A czy te pieczyste mozna mrozic?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-29115129893089260872014-11-06T20:54:31.665+01:002014-11-06T20:54:31.665+01:00Solanka wystarczy na 3-4 kg mięsa.Solanka wystarczy na 3-4 kg mięsa.Maminek kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-79544224978818526842014-11-06T20:50:04.298+01:002014-11-06T20:50:04.298+01:00A ta solanka to dla jakiej ilości mięsa 1kg, 2kg?
...A ta solanka to dla jakiej ilości mięsa 1kg, 2kg?<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-57496183688809770792014-04-16T18:00:32.158+02:002014-04-16T18:00:32.158+02:00Mięso możesz zapeklować na dwa dni.Przed włożeniem...Mięso możesz zapeklować na dwa dni.Przed włożeniem do solanki nakłuj go grubą igłą aby solanka łatwiej przedostała się do środka mięsa.Powodzenia:)Maminek kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-4648281624236917502014-04-16T17:17:29.208+02:002014-04-16T17:17:29.208+02:00Witam,
czy mogę peklować tylko dwie doby?
Właśnie...Witam, <br />czy mogę peklować tylko dwie doby?<br />Właśnie trafiłam na wasz przepis,mięsko wygląda smakowicie chętnie zrobiłabym na Wielkanoc ale został mi mało czas a mięsko mogę kupić dopiero jutro :(Gosianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-7067308290621274032014-01-14T17:55:41.426+01:002014-01-14T17:55:41.426+01:00Basiu nie ma prostej odpowiedzi,ponieważ są różne ...Basiu nie ma prostej odpowiedzi,ponieważ są różne konstrukcje piekarników i najlepszą metodą jest ich wyczucie.My w swoim mamy 5 poziomów i 2 grzałki.Poza tym nie uruchomimy pieczenia zanim nie włączymy termoobiegu.Więc jeśli masz dwie grzałki,termoobieg i 4 poziomy- to pieczony produkt musi być w centralnej części piekarnika.I jeszcze jeśli jest to nowy piekarnik to od sugerowanej temperatury musisz odjąć co najmniej 20 st.C.Zarówno ciasta jak i mięsa pieczesz w tej samej temperaturze 180 st.C.Jeśli coś wymaga niższej lub wyższej temperatury-my to piszemy w publikowanym przepisie.No i jeszcze jedno-najlepszym miernikiem jest nasze oko:)Jeśli zauważysz ,że piekarnik bardziej przypieka dół-następnym razem ustawisz blaszkę wyżej,jeśli górę-to ustawisz niżej.Na pewno wszystko upiecze się jak trzeba:)Jeśli masz jeszcze jakieś pytania,chętnie odpowiemy.Pozdrawiamy cieplutko:) Maminek kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-33205591687344754692014-01-14T17:10:26.650+01:002014-01-14T17:10:26.650+01:00Moja nietypowa prośba: co się piecze na jakim pozi...Moja nietypowa prośba: co się piecze na jakim poziomie piekarnika (w moim, pewnie we wszystkich, jest 4 i np.jak pisze "piec na środku" to na 2?... 3?...) Także jakie grzałki przy jakim pieczeniu (np. ciasta - różne; mięso, frytki itp; nie wiem za bardzo, bo jestem kulinarne 0). Dziękuję; fajne przepisy tu, ale chcę żeby mi wyszło!<br />Pozdrawiam serdecznie!basianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-52961743842956996922013-12-28T08:13:08.528+01:002013-12-28T08:13:08.528+01:00Cieszymy się,że smakują potrawy wykonane według na...Cieszymy się,że smakują potrawy wykonane według naszego przepisu. Dziękujemy i pozdrawiamy cieplutko:)Maminek kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-64987984435864236322013-12-28T00:30:26.506+01:002013-12-28T00:30:26.506+01:00MIĘSKO WYŚMIENITE! Smakuje wybornie. Polecam!MIĘSKO WYŚMIENITE! Smakuje wybornie. Polecam!Anonymousnoreply@blogger.com