tag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post5752064551754682508..comments2024-03-25T12:16:37.601+01:00Comments on Maminek kulinarny: Kurczak peklowany pieczonyMaminek kulinarnyhttp://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-16784318351422473602020-03-03T19:05:14.493+01:002020-03-03T19:05:14.493+01:00Warto spróbować :) Warto spróbować :) Maminek kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-56578232977546967912020-03-03T18:12:03.979+01:002020-03-03T18:12:03.979+01:00Jak apetycznie rumiany :)Jak apetycznie rumiany :)Di blogujehttps://www.blogger.com/profile/00366954865487247317noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-75142470390448496062017-11-15T21:44:12.407+01:002017-11-15T21:44:12.407+01:00podczas niedlugiego gotowania przypraw zyskujemy l...podczas niedlugiego gotowania przypraw zyskujemy lepszy aromat w miesie , sprawdzone wiele razyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-80474943793174808922016-02-08T21:46:08.536+01:002016-02-08T21:46:08.536+01:00Kurczak moczony przez dobę w solance jest aromatyc...Kurczak moczony przez dobę w solance jest aromatyczny. Zawsze można coś zmienić.<br />Proszę spróbować.<br />Pozdrawiam.Maminek kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-91642764475909050732016-02-08T20:42:35.591+01:002016-02-08T20:42:35.591+01:00Szukałem przepisu na peklowanie kurczaka do piecze...Szukałem przepisu na peklowanie kurczaka do pieczenia i tu znalazłem ale mam wątpliwość czy podane w przepisie zioła w ciągu doby w zimnej wodzie oddadzą kurczakowi aromat? Czy może lepiej przyprawy pogotować, wodę ostudzić i wtedy peklować?<br />Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-55137669815815369762015-12-18T11:42:41.032+01:002015-12-18T11:42:41.032+01:00Pięknie się prezentuje :) myy pycha :)Pięknie się prezentuje :) myy pycha :)Gotuj i piecz z Joannąhttps://www.blogger.com/profile/07682690855323191080noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-29758660546832062482015-11-04T22:30:46.934+01:002015-11-04T22:30:46.934+01:00Kurczak wyszedł przepyszny! Wspaniały przepis!Kurczak wyszedł przepyszny! Wspaniały przepis!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09822316402578931361noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-1628691138953351242015-06-23T18:11:29.137+02:002015-06-23T18:11:29.137+02:00Oczywiście, że można.
Dodam tylko, że w lecie, prz...Oczywiście, że można.<br />Dodam tylko, że w lecie, przy wysokich temperaturach<br />mięso w solance należy trzymać w lodówce.<br /> Powodzenia :)Maminek kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-35253449611997883992015-06-23T17:56:15.905+02:002015-06-23T17:56:15.905+02:00witam :) Kurczak wygląda tak że aż ślinka leci ;) ...witam :) Kurczak wygląda tak że aż ślinka leci ;) a czy można by tak przygotować same udka czy ćwiartki kurczaka? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-87822998511808586612014-11-12T14:31:29.264+01:002014-11-12T14:31:29.264+01:00Solanka jest identyczna jak do mięs pieczonych czy...Solanka jest identyczna jak do mięs pieczonych czyli:<br />-15 dkg soli<br />-1 duża łyżka soli peklowej<br />-3-4 ząbki czosnku<br />-kilka ziaren ziela angielskiego<br />-kilka ziaren pieprzu<br />-szczypta kolendry<br />-kilka listków laurowych<br />-3 litry zimnej wody<br />Jedyna różnica w peklowaniu to - tak jak wspominamy w przepisie-czas 24 godziny.<br />Powodzenia:)<br /><br /><br />Maminek kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-30941116746695185702014-11-12T14:13:28.939+01:002014-11-12T14:13:28.939+01:00Witam, kurczak wygląda nieziemsko. Mam pytanie, ja...Witam, kurczak wygląda nieziemsko. Mam pytanie, jak zrobić solanke? Jakie zachować proporcje?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-27703761071158822532014-02-07T19:41:03.747+01:002014-02-07T19:41:03.747+01:00Dziękuję za zainteresowanie.
Na liście przepisów j...Dziękuję za zainteresowanie.<br />Na liście przepisów jest sałatka <br />z ryżem, drobnym groszkiem i tuńczykiem - gorąco polecam. Często ją przygotowujemy, bo jest smaczna oraz energetyczna <br />i dlatego zapas puszek tuńczyka zawsze mamy w lodówce.<br />Pozdrawiam serdecznie :)Maminek kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/05707143780077130863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-72839981781300576082014-02-07T19:28:44.047+01:002014-02-07T19:28:44.047+01:00Witam,
jakoś kiedyś przypadkiem natrafiłam na Pan...Witam,<br /><br />jakoś kiedyś przypadkiem natrafiłam na Pani bloga. Przepisy są super! Ma Pani może jakiś fajny na szprotki/sardynki/ tuńczyk z puszki. Os tanio mam niedobory Ca ( trenuje sporty walki- boks tajski i ogólnie pracuje aktywnie- fitness.<br /><br />Pozdrawiam! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6392899711133072718.post-92086413829126360132014-02-07T17:19:11.425+01:002014-02-07T17:19:11.425+01:00świetny kurczak:)świetny kurczak:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08385146100366861537noreply@blogger.com