26 kwietnia 2020

Ryba na niedzielę



To danie nas zachwyciło.
Smak ryby jest niepowtarzalny.

Karince dziękujemy za przepis.

    Składniki:

-świeży filet z ryby ( np. polędwica z dorsza - ok. 35 dkg )
-7,5 dkg bułki tartej
-5 dkg masła
-5 dkg żółtego sera ( najlepiej cheddar )
-4 łyżki posiekanej natki pietruszki
-łyżka posiekanego koperku
-ząbek czosnku
-sól, pieprz


Rybę dzielimy na części.
Przyprawiamy solą i pieprzem.


Na drobnych oczkach ścieramy ser.


Pietruszkę, koper i czosnek kroimy na drobno.


Mieszamy bułkę tartą,ser, koperek, pietruszkę i czosnek.


Dolewamy stopione i przestudzone masło i mieszamy.

Jeśli panierka jest zbyt sucha dolewamy odrobinę oleju.


Papier do pieczenia zgniatamy w kulkę, zwilżamy wodą,
prostujemy i wykładamy nim blaszkę.

Na papier wykładamy rybę.


Na rybę wykładamy panierkę.


Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C
na 12-15 minut.


Gotowe.



Smacznego!

15 komentarzy:

  1. Z okazji niedzieli podróż morska... Danie jak zwykle zachwyca, o smaku nie napiszę nic, dopóki sama nie spróbuję... Ale estetykę ocenię... Ja widzę obraz, kulinarny oczywiście:) dziewczynka zagląda do akwarium... Jest ryba, jest roślinność... Czary Mary na talerzu...❤️

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Idealnie rozpracowalaś nas😅bardzo dziękujemy za tę obfitość achów ❤️a rybę w tym wydaniu koniecznie musisz spróbować. Przygotowuje się migusiem a smakuje rewelacyjnie. Buziolki😘😘

      Usuń
    2. zapomnialas o kocie😂

      Usuń
    3. Chyba nie było jeszcze tak dokładnie przepatrzonego przepisu😅

      Usuń
  2. ciesze sie, ze ryba smakowala. kiedys probowalam przepis na podobna rybe...na liscie byly uwaga! 42😵 skladniki (46 w wersji na bogato🤷), czas przygotowania przekroczyl 4 godziny😂 a efekt nawet w polowie nie byl tak dobry jak z tego przepisu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No nie😉 42 składniki! Nie bardzo wiemy co można jeszcze
      nadokładać do ryby. Ale chyba można, od czego fantazja😁
      Ten jest genialny w swojej prostocie a efekt łał!!! Dziękujemy ❤️❤️

      Usuń
  3. woow ależ pysznie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie wygląda i jak ładnie podana!

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam, takiej jeszcze nie robiłam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Niedziela-co na obiad?Dylemat rozwiązany-ryba w panierce!Dzięki za pomysł!Zrobię z pewnością,muszę tylko kupić dobrą rybę.Pozdrawiam gorąco1

    OdpowiedzUsuń
  7. Jacież, ten chrupiący kopczyk na bieluśkiej rybce, wymiękam...

    OdpowiedzUsuń