08 grudnia 2013

Surówka zimowa



   Wykorzystamy bogactwo witamin i minerałów z naszych owoców i warzyw dostępnych 
w zimie. 

Składniki:
-kilka liści kapusty pekińskiej
-marchewka
-cebula
-seler
-por
-jabłko
-ogórek
-łyżka majonezu
-przyprawa warzywko lub sól


   Kapustę, cebulę, pora i ogórek kroimy w drobną kostkę.
Marchew, selera i jabłko tarkujemy na grubych oczkach.


   Przyprawiamy do smaku warzywkiem, dodajemy łyżkę majonezu i wszystko dokładnie mieszamy.


Gotowe i pyszne.


Smacznego!



5 komentarzy:

  1. Jaki ten ogórek.?, surowy.?, bo jeśli tak, to sałatka jest bezwartościowa, bo ogórek "zabił" witaminy..
    Podobno tak wynika z rad zamieszczanych w wielu miejscach, tutaj chyba też, o ile dobrze pamiętam

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo pyszna surówka , uwielbiam takie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O, już wiem jaką dzisiaj będę robić surówkę :)

    OdpowiedzUsuń